Автобусите в Пазарджишко закъсняват с половин час
Автобусите в Пазарджишко закъсняват с половин час / dariknews.bg

Снегът в пазарджишко парализира движението. Всички автобуси в общината се движат със закъснение, съобщиха от "Хеброс бус", фирмата, която е основен превозвач в общината. Оттам поясниха, че дори и движението по градските линии е затруднено, заради усложнената зимна обстановка. Курсовете по направленията закъсняват от 10 до 30 минути. Някои от тях не се изпълняват, алармираха потърпевши. По направленията-Горно Вършило, Свобода, Боримечково автобуси не се движат. Влаковете, преминаващи през гарата в Пазарджик, също закъсняват, но разписанието се спазва. Няма населени места без ток и вода, съобщиха от Гражданска защита.

Оценка почти отличен си постави фирма "Еко-хидро", която се грижи за снегопочистването в Пазарджик. Управителят на фирмата Иван Делчев, коментира, че третирането на основните пътни артерии, след обилния снеговалеж в общината, е започнало рано тази сутрин и до момента няма проблеми за осъществяването на дейността. Пътищата се опесъчават и обработват с магнезиев хлорид. Според управителя, обстановката в пазарджишко е нормална и почистването е адекватно на зимната обстановка в района. От "Еко-хидро" информираха още, че пътищата се почистват с 32 машини. Дежурният телефон, на който се приемат сигнали е 44 44 73.

Пътните настилки в областта са заснежени, новата снежна покривка в Родопите е 20 см, информират от Областно пътно управление в Пазарджик. Движението в тази част на региона на всички моторни превозни средства трябва да става задължително с вериги. Над 60 машини на фирмите, почистващи заснежените пътища, работят и в момента в региона. В Пазарджик новата снежна покривка е 10 см.  Основните пътни артерии се обработват, но не са почистени. Най-много е снега на Картела и в района на Велинград, Батак и Панагюрски колони. Задължително и леките коли и товарните автомобили трябва да се движат с вериги без ремаркета и полуремаркета по пътищата Белово- Юндола, Велинград - Сърница и Пещера - Батак - Доспат.