Част от автобусите, чийто маршрут е променен заради ремонта на бул "Санкт Петербург" в Пловдив, масово не спират на временните спирки, съобщава ПОТВ. Очевидно е нарушението на шофьорите по линия 44, които много често пропускат двете спирки на Централни гробища. Въпреки, че има официално указание и маршрути, определени от общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта", за 20 минути 4 рейса спокойно подминаха спирката.

Директорът на Общинското предприятие Борислав Кръстев обясни, че е много трудно да се налагат санкции, защото някои от превозвачите се възползват от "вратичка" в договорите си. Договорите на 13 автобусни линии, включително и тези с номера 18, 29 и 44, изтичат на 12-ти май. Те в момента се обслужват от транспортните фирми "Хеброс бус", "Автотранс - Чолаков", "Мери транс" и "Автобусни превози - Пловдив". Кръстев уточни, че в договорите няма конкретно разписана санкция за неспирането на спирки.

В новия проектодоговор, който предстои да се подпише, обаче са взети мерки, за да се избегне нарушението. Предвидена е санкция от 300 лева при пропускане на спирка. Интересен е фактът, че при фирмите, където може да се налагат глоби няма нито едно подобно нарушение.
ПОТВ