/ Дарик архив
Славчо Атанасов за Колодрума
96577
Славчо Атанасов за Колодрума
  • Славчо Атанасов за Колодрума
Какво се случва с разследването, свързано с доклада на Агенцията за държавна финансова инспекция за нарушенията в строежа на зала Колодрума? Писмо с това питане отправиха депутатът Славчо Атанасов и пловдивски общински съветници от Патриотичния фронт до Главна прокуратура. Според тях, позовавайки се на данните от доклада на агенцията, щетите за данъкоплатците са за близо 8 млн. лв.

Всички договори, сключени за построяване на спортното съоръжение, са с ограничен кръг от фирми, отбелязаха воеводите. Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов направи аналогия с град Петрич. Припомням, че там бяха задържани двама бивши кметове.

В столичната зала „Арена Армеец“ стойността на строителството на база цената на една седалка е 6 500 лв. В доста по-скромната като места и възможности зала Колодрума цената по същия показател е с 3 000 лв. повече – 9 500 лв.

Фактите са такива, надяваме прокурор Цацаров да реагира и да отговори има ли нарушения, какви са те и какво ще предприеме. Ако няма нарушения, нека излезе със становище и се аргументира, коментира още народният представител Славчо Атанасов.

Чуйте повече и от приложеното аудио.