Атанас Хранов е първият член на Клуба в Дом на етносите
Атанас Хранов е първият член на Клуба в Дом на етносите / Снимка: Дома на етносите

Художникът с пътешестващ дух Атанас Хранов е първият член на клуба в Дома на етносите в Пловдив. Домът отваря врати за посетители от днес, а Хранов закупи първите две членски карти още в деня на официалното откриване на 31 март т.г., когато бе представена и специалната изложба от колекцията на Дарик радио “ЗАЕДНО”. Изложбата ще гостува на Пловдив до 1 май. На втория етаж на Дома могат да се разгледат абсолютно безплатно платна на автори от 7 държави, участвали в пленерите “Звук и цвят”, сред които и пловдивските художници Атанас Хранов, Ицко Мазнев, Станимир Видев и Кольо Карамфилов.

Първата златна карта в списъка на клубните приятели в Дома, е на дълбоко уважавания в гилдията на правистите адвокат Иван Митов.

Освен да разгледат изложбата и етнокътовете в музейната част на Дома, посетителите ще могат да опитат традиционни напитки и храни на етносите, които ще се предлагат през цялата година в Клуба, който се намира на първия етаж. Това ще е мястото, където сутрин ще може да започнем деня си с истинско неаполитанско кафе, по обяд - да похапнем родопска мелба, в следобедните часове – еврейски борекас или просто да се насладим на стакан руски чай, а вечерта да изпим по чаша с приятели в изключително уютна обстановка. Идеята е всеки член на клуба да се чувства като у дома си и да има възможност да кани и свои приятели. За по-специалните гости е атмосферата в т.нар “ретро стая”, обзаведена в бароков стил. А топлите пловдивски вечери с коктейл в ръка и гледка към Античния театър могат да се превърнат в незабравимо преживяване за всеки пловдивчанин, турист и гост на Пловдив.

Домът ще е и пространство за официални и делови срещи, провеждане на различни обществени, социални и културни събития, работилници за артистични дейности и заняти и много други събития, които свързват бита и културата на всички етнически общности в града.