Атака няма да номинира заместник-кмет
Атака няма да номинира заместник-кмет / netinfo
Атака няма да номинира нито свой член, нито независим експерт за заместник-кмет по обществения ред и сигурност, обяви изненадващо днес местният лидер на партията Тодор Христев. Само ден по-рано той заяви, че общинската структура е готова да предложи на кмета Славчо Атанасов няколко кандидатури на настоящи и на наскоро пенсионирани кадри на МВР, тъй като нямат политическа фигура с професионалните качества на подалия оставка ген. Димитър Цветков /ГЕРБ/.

Промяната в намеренията си Христев обясни – цитирам – със спекулации, че бъдещият зам.-кмет ще е на Атака. Решението за разграничаване е на централното ръководство на партията, уточниха по-късно нейния пресцентър.

Христев колебливо отрече твърденията, че на Атака е обещано неин кадър да оглави фирма „Общинска охрана”, където наскоро изпълнителен директор стана номинирания от ГЕРБ Златин Велев. Той ще си ходи, не защото е от ГЕРБ, а защото показа, че не знае дори предмета на дейност на дружеството, каза местният лидер на Атака. Партията му щяла да предложи кандидат, само ако има човек с необходимите качества.

Според съветници от новото мнозинство около ВМРО и БСП, скоро ще бъдат сменени управителите и на две общински предприятия – „Общински пазари” и „Организация и контрол на транспорта”.