Асеновград става арена за празници на изкуствата
Асеновград става арена за празници на изкуствата / снимка: assenovgrad.com

За 10 дни Асеновград става арена на културата. Стартът на Есенните празници на изкуствата ще даден тази вечер от 17.30 часа с представянето на каталога „Град на вярата” от свещеноиконом Йордан Георгиев в двора на храма „Св. Николай Чудотворец“.

За утре е предвидена среща с писателката Евгения Йорданова в Градската библиотека, съобщават от общината.

В Деня на независимостта 22 септември ще се проведе фолклорен събор „Маврудово хоро“ на любителски танцови състави на площад „Академик Николай Хайтов“. В следващите 2 дни са планирани представяне на книгите „Крилете на Дивия лес“ от Елена Хайтова и „Задено с перото на Хайтов“ от Никола Гигов и голям концерт на Руслан Мъйнов и Пловдивската опера.

На 26 септември е обявена Нощ на галериите и музеите, като всички музеи в Асеновград ще работят до полунощ. Нощта започва с откриването на изложбата „Сила и живот“ в градската библиотека по повод 150-та годишнина от рождението на Петър Дънов. По-късно се откриват експозиции на старинни оръжия, картини, снимки и книги в Историческия музей, Старинното училище „Св. Георги“, галерия Стайн и Градската библиотека. От 19.00 часа е предвиден и салса и меренге пърформанс на открито.

Есенните празници на изкуствата в Асеновград ще завършат с Ден на отворените врати в Градската библиотека на 28 септември.