Арестуваният за побой над данъчен инспектор го съди за клевета
Арестуваният за побой над данъчен инспектор го съди за клевета / netinfo
Бизнесменът Любомир Славков, който бе задържан за 72 часа за побой над данъчния инспектор Атанас Атанасов, ще заведе дело за клевета срещу служителя на НАП, разбра Дарик радио. Инцидентът стана миналата седмица при проверка в магазин за сувенири в кв. “Капана”, собственост на съпругата на Славков, а днес той бе освободен срещу парична гаранция от 5000 лева.

Единствен свидетел на инцидента е продавачката в магазина, която информирала за данъчната проверка шефа си по телефона.

Според източници от Националната агенция за приходи, колегата им открил в търговския обект тетрадка за двойно счетоводство, която е иззета. Бизнесменът твърди, че това е книга за консигнации и няма нищо нередно в отчетността на продажбите.

„Побоят е пълна инсценировка, никого не съм бил. Атанасов дръпна тетрадката и падна върху витрината зад него”, обясни търговецът пред Дарик радио. Според него изнесените в медиите данни не отговарят на истината.

По непотвърдена информация, вечерта след инцидента бизнесменът, данъчният и още един служител на НАП са били заедно в пловдивско заведение. Инспекторите дори закъсали с колата и Славков им помогнал. Последният бил арестуван от полицаите на следващия ден.

Ако Славков е бил изнудван, защо не е сигнализирал в НАП за неправомерни действия на нашия служител, коментира пред Дарик регионалният директор на агенцията Георги Търновалийски. Той обеща да извърши проверка на действията на екипа преди и по време на проверката, но бе категоричен, че – цитирам – “повалянето с юмруци на данъчен испектор е посегателство към всички 300 негови колеги, към институцията и държавността”. Той изрази благодарност към прокуратурата, която - по думите му - с действията си е дала сигурност на служителите от приходната администрация, че ще бъдат защитени при изпълнението на служебните им задължения.

Информация на Лалка Златанова и Мария Троева