Арестуваният педофил от Велинград е главен архитект на Ракитово
Арестуваният педофил от Велинград е главен архитект на Ракитово / netinfo
Главният архитект на Ракитово е мъжът, задържан за блудство с двете момичета от Велинград. 59-годишният Манол Манолов бе арестуван преди два дни в луксозната си къща в курортния град в момент на блудство с 14 - годишно момиче и нейна 12 – годишна приятелка.

По непотвърдена информация, момичетата са били от ромски произход, но са имали семейства и не са били безпризорни. Предполага се, че блудствените действия са били съпроводени с употреба на алкохол от извършителя. След това децата са получавали малки суми.

Манолов работи на граждански договор като главен архитект на Ракитово от няколко години. Преди това е бил на същата длъжност във Велинград. Сигналът, който е получен в местното полицейско управление е, че Манол Манолов системно води малолетни и непълнолетни в луксозния си дом, намиращ се над спа-хотел “Дворецът” във Велинград. От жилището на главния архитект са иззети компютърни конфигурации и дискове. Хората в града разказват, че Манолов от години живее в охолстство.

Община Ракитово ще излезе с окончателно решение по случая с главния архитект Манол Манолов най-късно до края на следващата седмица, заяви за Дарик радио заместник-кметът Ангел Кожухаров. Инцидентът е обсъден на оперативка тази сутрин, но засега няма яснота дали Манолов ще бъде освободен от длъжността.