затвор арест
затвор арест / ThinkStock/Getty Images
Трима души са арестувани заради убитото вчера следобед от питбул 3-годишно момченце, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. За 24 часа са задържани 21-годишната собственичка на кучето, която е и леля на детето, бащата, на 43 г. и 35-годишния чичо.

Продължават процесуалните действия до пълното изясняване на трагичния случай.

Момченцето е починало, след като е било нахапано от домашно куче. Трагичния инцидент станал вчера следобед около 15.00 ч. в двора на къща в пазарджишкото село Мокрище.

След подаване на сигнал за случилото се на мястото незабавно са изпратени дежурни екипи на РУ-Пазарджик и Спешна помощ. За съжаление медиците са констатирали смъртта на 3-годишно момченце, което живеело в къщата заедно с баща си и свои роднини.

Разследващите установили, че то излязло на двора и там по неустановени до момента причини е било нападнато от вързаното със синджир куче от породата „питбул“. Собственик на кучето е 21-годишната леля на детето.

На мястото е извършен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик под ръководството на разследващ полицай в присъствие на ветеринарни специалисти. За случилото се незабавно е уведомен прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. Трупът на детето е транспортиран в отделение „Съдебна медицина“ при МБАЛ-Пазарджик за аутопсия.