/ ThinkStock/Getty Images
Полицаи от Труд задържаха три момчета, които едва не изгориха училището в пловдивското село Строево, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив. 

DarikNews вече съобщи за пожара в ОУ "Христо Смирненски". Огънят тръгнал от мазето, а огнената стихия унищожила паркет в избата, съобщиха вчера сутринта от ГДПБЗН.

67-годишен мъж е обгазен при пожар в пловдивското село Брестник

В резултат на разследването на полицаите от Труд за пожара са арестувани 18-годишен криминално проявен и две 17-годишни момчета. Те са отведени в ареста за срок до 24 часа.

В нощта на 28 срещу 29 февруари момчетата се събрали, за да пушат в избата на училището. В него имало струпани стари дървени чинове, излезли от употреба закачалки и автомобилни гуми. За да се стоплят, младежите запалили огън, пушили, но малко след като си тръгнали лумнал пожар. Бързата намеса на два екипа пожарникари от Трета пожарна в Пловдив спасила училището и класните стаи от разрастване на огнената стихия.

Мъж загина след пожар в пловдивско село тази сутрин

По случая е образувано досъдебно производство за палеж. С непълнолетните 17-годишни започват работа инспектори от детска педагогическа стая. Материалите по случая са докладвани на компетентната прокуратура.