/ Снимка: Дарик, архив
45-годишен мъж пък заплаши с нож полицаи, след като счупи прозорците на заведение и фризьорски салон в Раковски
Бързо производство е започнало срещу 67-годишен мъж, подал фалшив сигнал за бомба на телефон 112.

Около 09:30 часа в неделя, 7-ми януари, на националната система за спешни повиквания било регистрирано обаждане с информация за поставено взривно устройство на обществено място.

Незабавно стартирала проверка на сигнала и след като не се потвърдил, започнали оперативно-издирвателни действия за локализиране на номера и установяване на анонимния подател.

В хода на разследването бил засечен 67-годишен жител на Калофер. С полицейска заповед той е задържан за срок до 24 часа. Уведомена е Районна прокуратура – Карлово.

Около 18:30 часа, на 5 януари пък в полицията в Раковски постъпил сигнал за счупени прозорци на заведение и съседен фризьорски салон. В хода на проверката служителите на реда установили, че злосторникът е 45-годишен местен жител, когото заварили пред дома му.

Мъжът отказал да изпълни полицейското разпореждане и при задържането оказал яростна съпротива, правейки опит да извади нож и да нарани униформените. След като бил отведен в районното управление, извършителят е задържан за едно денонощие. Срещу него е образувано досъдебно производство.