/ ОДМВР-Пазарджик

12 домови кражби са разкрити при специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в пазарджишкото село Черногорово, съобщиха от ОД на МВР - Пазарджик.

ОДМВР-Пазарджик

В рамките на операцията в пазарджишкото село са проверени 99 автомобила, 105 лица, съставени 22 фиша и 1 акт за установяване на административно нарушение.

ОДМВР-Пазарджик

Разкрити са 12 домови кражби, за които са образувани полицейски производства. Установени са извършителите - четирима от същото село, с множество криминални прояви и присъди. Задържани са за срок от 24 часа. Предстои да им бъдат повдигнати обвинения и да бъдат задържани за срок до 72 часа с постановление на прокуратурата, уточниха от Пловдивската апелативна прокуратура.

ОДМВР-Пазарджик

Престъпленията, извършени от тях, са на територията на 4 села от общините Пазарджик и Лесичово. Допълнително е разкрита и домова кражба, извършена от непълнолетен, като преписката ще бъде изпратена в Районната прокуратура Пазарджик.

ОДМВР-Пазарджик

Акцията е проведена под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. В полицейските действия участваха екипи от сектор "Криминална полиция", полицейски и младши-полицейски инспектори, автопатрули при сектор "Охранителна полиция" на районното управление.