Арестуваха 14 телефонни измамници наведнъж
Арестуваха 14 телефонни измамници наведнъж / netinfo
14 телефонни измамници от Северна България са арестувани днес при спецакция под ръководството на пловдивската районна прокуратура, съобщи Даниела Начева-говорител на прокуратурата. Арестите са извършени от служители на „Криминална полиция” Пловдив съвместно с Главна дирекция на полицията. Задържаните са от Горна Оряховица, Велико Търново и Павликени.

Разследването по случая започва през януари 2008 година от Районна прокуратура Пловдив по досъдебно производство за измама на лице.

В хода на разследването по делото се разкрива дейността на голяма група лица от няколко града в област Велико Търново, но телефонните измами извършени от тях са над лица, живеещи на територията на Пловдивска област.

При извършените претърсвания в домовете на задържаните телефонни измамници са открити и иззети десетки мобилни телефони, пари, компютърни конфигурации, данни за лица и телефонни абонати.

Заподозрените са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВ.

Прокуратурата ще преценява дали да поиска постоянна мярка „задържане под стража” за всеки от групата телефонни измамници.

Това е най-многобройната група телефонни измамници, разкривана до сега в България.

На ден добрите от тях печелят по 18000 лева, живеят в огромни къщи и карат коли по за 150000 лева.