/ iStock/Getty Images
С изпълнение на Фолклорен ансамбъл (ФА) "Тракия" тази вечер в 19:00 часа в парк „Лаута” ще започне традиционният събор "Народен събор Пловдив". Следващите три дни ще бъдат изпъстрени с шарени народни носии, красив български фолклор и занаяти, съобщиха от район "Тракия", съорганизатор на събитието.

"Очакваме повече от 4 000 изпълнители от цялата страна, които ще пеят и танцуват за всички гости. Участие са заявили и много детски градини, ще има уроци по танци, битова работилница за децата и още много изненади", анонсира кметът на района Костадин Димитров. Той допълва, че големи концерти ще имат Петя Панева, Виевска фолк група, Калина и Невена, Райко Кирилов, ансамбъл „Дилянка“, „Големите гайди“, гайдарски състав „Орфей“.

В събота и неделя вечер ще има „хоротека”, освен на нея, ще може да се танцува и на „хорището“, тъй като много от изпълнителите ще представят и песни в различен хороводен стил. За улеснение на посетителите най-дясната лента на бул. „Санкт Петербург“ ще бъде свободна за паркиране. Компетентните органи ще извършват постоянен контрол за скорост и ще следят за спазване на обществения ред.

Фестивалът „Народен събор Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив.
БТА