Ангел Найденов: Неуместно е да се търси смяна на правителството
Ангел Найденов: Неуместно е да се търси смяна на правителството / снимка: Димитър Владимиров
Ангел Найденов: Неуместно е да се търси смяна на правителството
72764
Ангел Найденов: Неуместно е да се търси смяна на правителството
  • Ангел Найденов: Неуместно е да се търси смяна на правителството

Неуместно, несъстоятелно и без никакви основания е да се търси смяна на правителството в този монент. Това заяви пред журналисти в Пловдив министърът на отбрната Ангел Найденов, след като откри  международното изложение „Хемус 2014“.

Очевидно има интерес към България и към взаимодействие с Министерството на отбраната, а се чувства и оживление в икономическия живот, заяви военният министър. Той допълни, че за това говорят увеличеният брой участници, чуждите фирми и по-големите площи за експонати в изложението. По думите му,  това е продукт  не на скандалите на Бойко Борисов и на ГЕРБ , а на сегашното правителство на Пламен Орешарски.

Военният министър заяви, че има много форми на подкрепа и реално взаимодействие между България и останалите НАТО-вски страни, след като посети първите 2 щанда с продукти на чужди изложители на международната изложба за военна техника.

Във връзка с модернизацията на МиГ- 29 Ангел Найденов уточни, че през  юни трябва да стане ясно дали ще има ремонт на изтребителите или старт на нов проект за осъвременяване. Решение за това трябва да вземе Министерски съвет.