Нов случай на агресия в Пловдив. Младежи се забавляват, като малтретират мъж в един от парковете на града.

Свидетел на нападението става Елена Велева. „Видях групичка младежи да се закача с човек, когото и друг път съм срещала в парка, в недобро състояние. Реших да се намеся, приближих се към тях и им казах да го оставят, защото не е адекватен и ще го убият. Те го ритаха, блъскаха го, човекът няколко пъти падна с главата назад”, посочи тя пред NOVA.

Пред нея младежите обяснили своята версия за агресията си: „Казаха ми, че той ги е нападнал и имало нож в храстите. Аз не видях такова нещо. Поискаха да се махна от мястото, бяха агресивни и към мен. Мисля, че бяха около 5-6 човека. Някои от тях снимаха с телефоните”, допълни Велева. По думите ѝ младежите били около 15-16-годишни.

За нападнатия мъж се наложило да бъде повикана линейка. „Видях, че той лежи на земята неподвижен. Един човек до него беше викнал спешните медици”, каза свидетелят на случилото се. Доколкото е известно, пострадалият е получил гърч, животът му вече е извън опасност.

От ОДМВР-Пловдив обясниха, че по случая няма официално подаден сигнал. След медийна публикация обаче са се самосезирали и се установява самоличността на извършителите и причините, довели до инцидента.