Администрацията 3 пъти по-голяма от официалното
Администрацията 3 пъти по-голяма от официалното / netinfo

Общинската администрация в Пловдив е 3 пъти по-голяма от официалната цифра 480 души. Това заяви на днешната сесия общинският съветник от ДСБ Даниела Желязкова при обсъждането на структурата на район Северен. Тя посочи, че реалната численост е над 1500 души, а издръжката на 2/3 от тях се поема от пловдивския данъкоплатец. Държавното финансиране покрива само разходите за общата администрация, която наброява 480 души.

Желязкова, която бе районен кмет в предишните два мандата, призна, че и досега реалният брой администратори е бил тройно по-голям от афиширания.

Тя обаче подчерта, че кметът Славчо Атанасов повтаря същата структура на управление, заварена от предшественика му Иван Чомаков. Невъзможно е обещаният тов тип управление да се реализира със стара структура на администрацията, посочи Желязкова. Недопустимо е Пловдив отново да няма заместник-кмет по строителството и инфраструктурата и ресорът да е придатък към “Общинска собственост” – това означава, че инфраструктурата не е приоритет и на новото управление, смята съветничката от ДСБ.

Тя посочи и ред абсурди като наличието на 3 счетоводства във всяко районно кметство и дублирането на контролни дейности в голямата община, които реално се осъществяват от районните админстрации.

Кметът призна, че реалната численост на общинската администрация е над 1500 души, но в сметката влизали и дейностите по чистота, общинските предприятия и други дейности по икономиката и дори медицинските сестри в детските ясли и градини. Кадрите решават всичко и е важен не броят, а качеството им, перифразира Атанасов крилатата мисъл на Сталин.