/ Искра Койчева
АБВ най-вероятно ще подкрепи кандидата на БСП в кметската надпревара за Пловдив. Това стана ясно от думите на Владимир Маринов - заместник-председател на ПП АБВ и областен координатор на партията. В града на тепетата от АБВ представиха номинациите си за управници на общините Сопот и Хисаря.

Определят състава на ОИК-Пловдив

В Пловдив процесът на преговори между АБВ и БСП е много труден и бавен, не скри Владимир Маринов. На въпрос на Дарик ще подкрепят ли неформалния фаворит на БСП за кмет на Пловдив - председателят на групата на левицата в ОбС Николай Радев, ако той бъде издигнат на градската конференция на БСП на 7 септември, Маринов отговори с „да“.

Здравко Димитров пред Дарик: Очаквам честни избори, няма да правя чистки

Според председателя на ПП АБВ и областен координатор на партията, лявото обединение е неизбежно, но разговорите за него са започнали много късно. В Пловдивска област е почти сигурно, че в Стамболийски, Брезово  и Асеновград от АБВ и БСП ще се яват на местните избори с един и същ кандидат.

Тотев: Искаме кмет от ГЕРБ, най-голямата група съветници и най-много районни кметове

В Хисаря АБВ издига инж. Найден Павлов, подкрепен и от СДС и от Обединени земеделци, а в Сопот - досегашният кмет Деян Дойнов. Окончателните разговори на партията с БСП предстоят.