/ Адриан Кулев
91-годишният Тенчо Тенев от София, бе най-възрастният участник в първи Международен турнир по плуване за ветерани - Мастърс "Родопа Смолян".  Той съответно завоюва и златен медал. В надпреварите взеха участие 177 ветерани от 17 клуба, включително от Одрин - Турция и Патра - Гърция.
 

Международен турнир по плуване за ветерани в Смолян
Адриан Кулев

В състезанието смолянските плувци завоюваха общо 35 медала: 10 златни, 15 сребърни и 10 бронзови, като отборно  домакините се наредиха на трето място при мъжете, пети при жените и в комплексно заеха призовото четвърто място. Първенци в отборното класиране „Ирис“ - Русе, следвани „Черноморец“ – Бургас и „Албатрос“ – Варна.

Отборът на Смолян има и носител на приз, за най-добро постижение във възрастовата група по точкова таблица на FINA, на Никола Анастасов за 50м. свободен и съчетано плуване. „Родопа-Смолян“ участва с 19 плувци, 4 жени и 15 мъже, като най-възрастният от домакините е бил Георги Узунов на 75 г., със златен и сребърен медал.

В турнира участва и първата треньорка по плуване в Смолян Невена Андонова, като тази година се навършват и 45 години от основаването плуването в Смолян. Организатори на Международното състезание за ветерани бяха от Плувен клуб “Родопа Смолян“, със съдействието на Община Смолян.