9 колабираха в Пловдив, 41 градуса отчетоха термометрите
9 колабираха в Пловдив, 41 градуса отчетоха термометрите / netinfo

9 души са колабирали от жегите на работните си места, съобщиха от Бърза помощ в Пловдив. Повечето от тях са на средна възраст, уточниха медиците.

41 градуса достигнаха температурите в града под тепетата днес следобед. В синоптичната станция, която се намира на опитното поле на Аграрния университет обаче са измерени 39,4 градуса, което е с 0,4 градуса по-малко, в сравнение с рекорда за днешния ден, отчетен през 1934 година.

30 пловдивчани минаха днес през офисите на БЧК в Пловдив на ул. „Кракра” 6, където се помещава областното ръководство и на ул. „Изток” 48 – в социалния център, съобщи за Дарик Никола Николов, началник на водно-спасителната лужба към червенокръсткото дружество. В двата пункта червенокръстците са мерили кръвно налягане и са раздавали разхладителни напитки на оплакващите се от жегата.

Днес хората, потърсили помощ бяха по-малко, вероятно защото не знаеха, че ще работим в двата офиса, а не на главната улица, каза Николов. Той съобщи, че утре БЧК ще продължи с дежурствата от 7:00 до 13:00 часа, а за сряда ще се решава допълнително.