800 лв. глоба за полицая, издал лична карта на Куйович
800 лв. глоба за полицая, издал лична карта на Куйович / netinfo

800 лева глоба наложи Военният съд в Пловдив на полицая от РПУ –Казанлък Васил Стоев, по обвинение за издаване на фалшива лична карта на сръбския наркотрафикант Будимир Куйович. Според военния прокурор полковник Станимир Стоянов, на базата на документа за самоличност на името на Цветослав Захариев, Куйович получава и международен паспорт, с който няколко пъти влиза в страната. Отлаганато на два пъти заседание на делото се проведе при закрити врати.

„Станах жертва на системата в МВР”, заяви Стоев на излизане от съдебната зала. Редът за проверка на данните за издаване на лични документи, е променен месец след случая с Куйович, каза Васил Стоев и обясни, че до този момент процедурата е предполагала злоупотреби от гражданите, които подават заявленията.

Проверката за установяване на самоличност, която е направил Стоев, е на основа само на устни свидетелски показания, тъй като полицаят няма достъп до национална база данни.

Младши районен инспектор Васил Стоев е отговарял за три села. Копринка не е от подопечните му, но точно в този момент е замествал на поста свой колега, който е в отпуск, стана ясно в съда.

Той заяви, че се отказва от първоначалните си намерение да съди МВР за нанесени морални щети и ще обжалва днешната присъда пред военен апелативен съд в София.

Никой друг от тези, които са участвали по някакъв начин в процедурата по узаконяване на фалшивите документи на Будимир Куйович не са подведени под отговорност. Единствено е уволнена служителката в паспортна служба Стара Загора, която е приела документите.

(Чуйте какво каза още полицай Васил Стоев в прикачения файл)

Информацията е на Даниела Ковачева