80 години ВМЗ-Сопот, по 80 лв. бонус на всеки работник
80 години ВМЗ-Сопот, по 80 лв. бонус на всеки работник / Дарик архив

Министърът на икономиката Божидар Лукарски ще присъства на официалната церемония за отбелязване 80-та годишнина от основаването на “Вазовски машиностроителни заводи”. Събитието започва в 12.00 часа в предприятието в град Сопот. Организаторите съобщават, че то е от огромно значение за оръжейницата. От една страна честването затвърждава дългогодишните традиции и богатата история на ВМЗ-Сопот, а от друга отбелязва навлизане в нов етап на развитие, базиран на иновативни модели на управление, коментира за Дарик изпълнителният директор на завода Иван Гецов.

След официалната церемония е предвидено половинчасово разглеждане на музейната експозиция, която представя историята на предприятието от създаването си до днес. Първата копка на Държавната военна фабрика е направена на Спасовден през 1936 г. 80 години по-късно ВМЗ-Сопот отново има лидерска позиция в световната отбранителна индустрия. В предприятието е внедрена система за управление на качеството в съответствие с изискванията на международния стандарт ISO 9001:2008 и на съюзната публикация на НАТО AQAP 2110.

По случай годишнината всеки работник и служител на завода ще получи премия от 80 лв. В 15.00 часа на стадион „Металик“ в Сопот ще има концерт с участието на дует „Ритон“.