8 години затвор за убйство
8 години затвор за убйство / netinfo
Присъда от 8 години лишаване от свобода постанови Пловдивският окръжен съд за 38-годишния Красимир Милков, който бе признат за виновен в убийство.

На 19 септември 2007 г. в той умъртвил 44 - годишната Сийка Кехайова, която била приятелка на неговата любима Мария Дрянкова.

Красимир Милков и Мария Дрянкова имали интимна връзка от 2004 г. През 2005 г. подсъдимият напуснал работа като механик във военно поделение и започнал да злоупотребява с алкохол и да упражнява насилие върху нея. Това принудило Дрянкова да прекрати връзката през март 2007 г.

На 19 септември 2007 г. Дрянкова и нейна приятелка –пострадалата Кехайова били на кафене. На тръгване срещнали Милков, който излизал от отсрещното заведение, където бил изпил около половин литър ракия. Той се опитал да говори с Дрянкова, но тя отказала. Тогава той тръгнал след двете жени. Така стигнали до входа на Дрянкова. Тя се качила в апартамента си, а Кехайова останала на входната врата, за да попречи на Милков да влезе. Ядосан от отказа й да го пусне във входа и от настояванията й да остави приятелката й на мира, Милков извадил кухненски нож от якето си и я наръгал в гърдите. После избягал. Кехайова починала от острата загуба на кръв.

Подсъдимият беше осъден да заплати на двете деца на пострадалата сумата от общо 36 000 лв. за причинените им от деянието неимуществени вреди.

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие – с предварително изслушване без разпит на свидетелите и вещите лица пред съда.

Присъдата подлежи на обжалване в 15 дневен срок пред Апелативния съд.