7 ранени при катастрофи за ден
7 ранени при катастрофи за ден / dariknews.bg/ архив

61-годишен мъж и 73 годишна жена пострадаха при катастрофа на автобусна спирка в Пловдив. Малко след 8,30 вчера на бул. „Христо Ботев”, специален автомобил”Дукато”, управляван от 61-годишния мъж се блъска в спрял автобус, който пък от своя страна удря втори автобус, спрян пред него.

В болница за наблюдение са настанени причинителят на катастрофата и спътничката му. Причините за инцидента е движение с несъобразена скорост и загуба на контрол от страна на 61-годишния пловдивчанин, уточняват от  полицита. Тестовете с дрегер на водачите са отрицателни.

Друг 49-годишен моторист и 41-годишната му спътничка са настанени в болница за наблюдение, след катастрофа в Пловдив. Инцидентът става към 18 часа на кръстовище между бул. „Стефан Стамболов” и ул. „Георги Кирков”. Лека кола „Опел”, управляван от 39-годишен пловдивчанин отнема предимството и блъска мотоциклета.

Мъж и жена от София пострадаха при катастрофа на изхода от село Марково. Малко преди 11,30 вчера, товарен автомобил блъска движещия се пред него лек автомобил, който по това време прави ляв завой. Софиянците са настанени в болница за наблюдение.

Неправоспособна шофьорка пък се оттърва без наранявания след катастрофа, която сама предизвика. Към 21 часа снощи, в Калояново, 24-годишната шофьорка се движи с висока скорост и поради загуба на контрол колата излиза вляво от пътя и блъска паркиран автомобил. Жената е прегледана в болница и е свободена за домашно лечение.