54 фирми предлагат стаж и работа на младите хора в Пловдив
54 фирми предлагат стаж и работа на младите хора в Пловдив / vesti.bg
Надежда Ангелова пред Дарик
85600
Надежда Ангелова пред Дарик
  • Надежда Ангелова пред Дарик

54 компании от различни браншове ще вземат участие в тазгодишното издание на форума „Национални дни на кариерата – Добра кариера, Добър живот“.Това заяви в ефира на Дарик мениджър обучение и развитие в най-голямата HR компания и сайт за обяви за работа в България JobTiger Надежда Ангелова.

Кариерният форум отваря врати на 4-ти април в Международен панаир Пловдив и в него ще вземат участие компании, в сферата на IT технологиите, аутсоурсинг индустрията, хранителната индустрия, търговията, производството на бяла техника и автомобили, консултантски фирми, банки, пивоварни, транспортни компании и много други.

Специалисти от JobTiger предстои утре (31 март) да дадат ценни съвети на студентите за това как да се подготвят за форума в началото на април, какви въпроси е добре да задават и как да се представят пред работодателите.

Трите срещи ще се проведат в Технически университет - Пловдив - от 13:30ч. в зала 4326, Ректората на Пловдивския университет от 15:30 ч. в Ректорат в зала Компас, както и в Университета по хранителни технологии от 17:30ч. в зала 222, бл. 3.

"Този форум отразява действителната нужда на бизнеса от специалисти", категоричен бе мениджърът, като отбеляза, че за 15 години той е събрал над 206 хиляди посетители, в него са се включили над 1000 фирми и над 35 хиляди млади хора са намерили стаж, временно или постоянно работно място.

Ангелова посочи, че гладът към IT специалисти, такива, в сферата на аутсорсинга и инженери, продължава да е най-голям през последните години, но отбеляза, че все повече фирми и в останалите сектори развиват стажантски програми и търсят качествени специалисти.

/Съветите на Надежда Ангелова за успешното представяне на кариерния форум, може да чуете в прикачения аудио-файл/

54 фирми предлагат стаж и работа на младите хора в Пловдив
netinfo