5000 посетиха за ден българския павилион на ЕКСПО 2008
5000 посетиха за ден българския павилион на ЕКСПО 2008 / netinfo

Над 5000 посетители се стекоха в българския павилион в първия ден на Световното изложение в Сарагоса. Това съобщи ръководителят на пресцентъра на пловдивския панаир Катя Янева. ЕКСПО 2008 започна на 14 юни с участието на 101 държави и ще продължи до 14 септември. Неговата тема е „Вода и устойчиво развитие”.

„Най-приятният павилион”, „Доволен съм, че се запознах с нова страна като България”, „Благодарности от един изтънчен колекционер”, „Много красиво и интересно”, „Много ми харесаха водните завеси”– това са някои от мненията, които посетителите са написали в книгата за впечатления. Част от тях искат туристическа информация за България, предимно за морските курорти и координати на туристически агенции. Други са впечатлени от фасадата на павилиона, на която са изрисувани буквите от кирилицата.

Водните завеси, мегаграфията с размери 32 на 7 метра, представляваща триизмерна снимка на рилско езеро, и Панагюрското златно съкровище са атракциите, които привличат най-много гостите. Дизайнът на експозицията е базиран на модерни аудио-визуални ефекти, с които българският павилион не отстъпва на останалите участници в ЕКСПО 2008.

„Доволен съм, че успяхме да представим България по един атрактивен начин, разкриващ нейната уникалност, водни богатства и възможности за туризъм. Страната ни вече има много нови приятели”, заяви Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив, който подготви и организира националното участие на страната в Световното изложение.