43,3 градуса на сянка в Пловдив
43,3 градуса на сянка в Пловдив / netinfo

43,3 градуса достигна в 16:30 часа температурата на сянка в Пловдив. Това е температурен рекорд за тази дата, казаха синоптиците от Регионалния център към НИМХ. Най-високата температура в града под тепетата – 36,5 градуса - е била измерена през 1988 година.

20 пловдивчани колабираха заради горещините на обществени места, съобщиха от Центъра за спешна и неотложна медицинска помощ. Пострадалите са на средна възраст – между 35 и 50 години. Никога не сме имали толкова много повиквания от обществени места - две трети от всички 33 обаждания на спешния телефон на Бърза помощ, казаха за Дарик лекарите от спешния център. Петима пловдивчани са хоспитализирани. Единият случай е на жена, получила епилептичен гърч, в болница е приет мъж със сърдечни проблеми и 70-годишна жена с мозъчно-съдова болест, припаднала пред квартален магазин. Останалите случаи са на прилошавания, вследствие на високо или ниско кръвно налягане. 9 от всички пострадали са били на работното си място, уточниха от Бърза помощ.

7 палета с безплатна минерална вода раздадоха днес доброволци, ангажирани от Община Пловдив, на Джумаята и пред сградата на Централна поща в града. Това са над 3000 половинлитрови бутилки, съобщиха за Дарик от БЧК, чиито доброволци също се включиха в кампанията. Утре отново ще бъде раздавана минерална вода в двата пункта.