400 ротарианци участват в първата Дистрикт конференция
400 ротарианци участват в първата Дистрикт конференция / netinfo
Значението и ролята на Ротари като най-голямата в света неправителствена организация е една от основните теми на първата Дистрикт конференция на Дистрикт България, която ще бъде открита тази вечер в 18 часа в зала България на Конгресния център на Пловдивския панаир. По предварителни данни в работата й ще вземат участие близо 400 делегати и гости от български и чуждестранни Ротари клубове.

От миналата година българските ротарианци, които имат 80 клуба в страната, се отделиха в самостоятелен дистрикт и предстоящата конференция е посветена на изминалата ротарианска година и дейността на българските ротарианци за този период.

Конференцията ще бъде открита от дистрикт гуверньора Наско Начев. Приветствие ще поднесе кмета на град Пловдив Славчо Атанасов, както и посланиците на Русия и на САЩ в България.

Своите приветствия към първата в страната ни Дистрикт конференция ще поднесат ротари офицери от Турция, Гърция, Сърбия, Македония, Румъния, Израел и Канада.

Сред лекторите на първата пленарна сесия са Ьнтъни де Сейнт Далмас, официален представител на президента на Ротари интернешънъл и Хенри Джаклин – постоянен представител на ПРООН и координатор на ООН за България.