400 полицаи ще охраняват рали „Хеброс”
400 полицаи ще охраняват рали „Хеброс” / netinfo

400 полицаи ще охраняват рали „Хеброс-ОМV”, което стартира на 3 август в Пловдив. 114 служители на реда са ангажирани само за охраната на коматевския възел, откъдето стартира първия етап на автомобилното състезание. Други 76 полицаи ще бъдат на Бойковци и Дедев, а 240 ще бъдат разпределени по пазадржишките трасета, съобщи директорът на ралито Иван Ненов.

Много държим на сигурността на зрителите, затова в Пловдив ще бъдат раздадени 20 хил. брошури с правилата за сигурност по трасетата, подчерта Ненов. Брошурите съдържат и специална анкетна карта, в която пловдивчани могат да отбележат дали биха се ангажирали с охраната на „Хеброс” като доброволни или платени маршали.

16 са скоростните отсечки на рали „Хеброс”, състезанието има коефициент 5, но организаторите се надяват да повишат коефициента на 10. Рали „Хеброс” е кръг от европейския шампионат по рали. Тази година в него са заявили участие 41 екипажа, сред които два турски и един италиански. Първи в стартовия списък са Крум Дончев и Стойко Вълчев с Митсубиши Лансер Ево 9, следвани от Ясен Попов и Дилян Попов също с Митсубиши.

Стартът на ралито ще бъде даден в петък вечерта на площад „Централен” в Пловдив, пак там ще бъде финалът в неделя в 17:30 часа.