/ Искра Койчева, Дарик Пловдив
От началото на 2018 г. до 22 октомври на територията на ОД на МВР-Пловдив са регистрирани общо 914 престъпления, съобщи на нарочен брифинг директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. От тях разкрити са 383, а като обвиняеми за извършени престъпления са привлечени 342 лица.
 
Четирима ранени при тежка катастрофа на пътя Пазарджик-Панагюрище

По-характерните престъпления през периода са 321 кражби, 8 грабежа, 22 измами и 82 случая на притежание на наркотици. Пловдивските полицаи са успели да заловят известен домови крадец, гастрольор от София. В колата му са открити редица устройства за влизане с взлом, 3 000 евро и 20 000 лв.
 
Двама роми с БВМ от заложна къща катастрофираха в Пловдив

Освен него, служителите на ОД на МВР Пловдив са хванали и автор на серия кражби на над 30 велосипеда. Извършителят е 31 годишен и е криминално проявен. Разкрити са и лицата, откраднали 20 000 лева от магазин в Асеновград. Те са двама, задържани са, а единият от тях е работил като охранител в обекта
 
Пиян шофьор блокира улица в Тракия

По отношение на гонките с мотори и автомобили в Пловдив, полицейските служители са съставили десетки актове и фишове. Черната статистика на „Пътна полиция“ Пловдив показва, че най-много катастрофи - 373, с 12 загинали и 426 ранени, са възникнали в града на тепетата. В сравнение със същия период на миналата година броя ПТП-та е с 45 повече, загиналите - с 1 по-малко, а ранените - с 45 повече.                                                   

В по-малките селища на областта катастрофите са 166 с 11 загинали и 198 ранени. Спрямо миналата година се отчита намаление на броя на ПТП-тата с 5, на ранените - с 6, но увеличение при загиналите с 9.