38-годишен е починалият в Средна гора
38-годишен е починалият в Средна гора / sxc.hu

38-годишен е мъжът, който почина вчера при инцидент в района на хижа „Фенера" в Средна гора. Сигналът за произшествието е получен на телефон 112 в 14.20 часа, съобщиха от полицията. Той и двама негови приятели от село Климент се обърнали с джип „Исузу" с десен волан и паднали в пропаст.

С помощта на високопроходим автомобил на пожарната в Карлово на мястото е бил качен лекарски екип, който оказал първа помощ на пострадалите.

200 метра е падал джипът, преди да се стигне до фаталния край. Това заяви за Дарик шефът на Пловдивската спасителна служба Георги Стамов.

Екипаж на вертолет "Кугър" с командир майор Крум Семов е излетял от авиобаза Крумово малко след 16 часа, за да извърши медицинска евакуация на тримата пострадали.

На борда е имало двама спасители - подполковник Красимир Андреев и майор Петко Кискинов, както и спасители от ПСС и лекар от УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив, съобщават от Министерство на отбраната. При пристигането на вертолета ранените са били извадени от джипа и закарани до площадка за кацане на хеликоптера.

Ранените, на възраст 30 и 32 години, са приети съответно в клиниката по ортопедия и клиниката по неврохирургия в УМБАЛ "Свети Георги". 30-годишният мъж е с фрактура на ръката, а другият пострадал е с контузия на главата. Това уточниха за Дарик от болницата.

Служители от РУП - Хисаря продължават работата по изясняване на причините за случилото се.