3000 страници е оферта за чистенето на “Южен”
3000 страници е оферта за чистенето на “Южен” / netinfo

До края юни трябва да стане известна фирмата, която ще почиства район “Южен”. След като общинските съветници от всички представени в Общинския съвет партии бяха извадени от комисията за определяна на победител заради това че са свързани лица, защото една от фирмите подъизпълнителки е общинска собственост, само две фирми подадоха документи за участие в конкурса.       

На 3000 страници е описана общата оферта на общинската комунална фирма “Чистота” и частната “Еко Глобал”. Те са конкуренти на “Нелсън чистота”- Стара Загора в конкурса за обслужване на района. Досега за него се грижеше “Чистота”, а “Еко Глобал”– за останалите 5 района на Пловдив.

В общата схема на двете пловдивски фирми “Чистота” е подизпълнител и ще извършва 40% от дейността, като запазва своята юридическа самостоятелност, поясни управителят Христо Костадинов. От “Еко Глобал” поели ангажимент, че нито един служител няма да бъде съкратен.

Така “Чистота” става единствената общинска фирма, която си осигурява пазар и работа през следващите 11 години и съхранява персонала си, коментира Костадинов.