3000 лв. дължат 12 нередовни наематели в центъра
3000 лв. дължат 12 нередовни наематели в центъра / Дарик радио

Близо 3000 лв. дължат на общината 12 нередовните наематели в центъра на Пловдив, съобщи в интервю за Дарик кметът на район „Централен” Райна Петрова. В края на декември на всички са изпратени в уведомления, че в 14-дневен срок трябва да се издължат или да сключат договори за разсрочено плащане. Няма да изваждаме наематели, които са разсрочили задълженията си, още повече, че сме получили писмо от Община Пловдив, в което се препоръчва да не се предприемат драстични мерки за освобождаване на общинските жилища в такива случаи, обясни Петрова.

Само едно семейство се е самонастанило в стара къща на ул. „Иларион Макариополски”. Засега обаче районната администрация няма да предприеме мерки по изваждане на хората, тъй като те отново ще се настанят там, коментира районният кмет.

В момента комисии от кметството извършват проверки за незаконни постройки, те ще продължат поне един месец, каза още Райна Петрова. Тя е категорична, че първоначално ще се направи опит сградите да бъдат узаконени и ако това е невъзможно, едва тогава те ще бъдат отстранявани.