3 години затвор заплашват измъчвалия куче
3 години затвор заплашват измъчвалия куче / dariknews.bg

Прокуратурата в Асеновград образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител по случая с измъчваното куче в село Тополово. Заподозрян за извършената жестокост е 55-годишния Райчо Иванов, който, според свидетели, завързал кучето за автомобила си и го влачил по улиците на селото. Той е задържан в ареста за 24 часа.

По случая са извършени разпити на свидетели. Установено е, че Иванов е заровил кучето след инцидента. Трупът на животното е изпратено за ветеринарна експертиза, с която да се определи причината за смъртта, кога е настъпила, какви увреждания са причинени и по какъв начин.

В случай че се установи, че смъртта е настъпила по особено мъчителен начин за животното, както и че деянието е извършено на публични места или в присъствието на малолетни или непълнолетни лица, Райчо Иванов е заплашен с лишаване от свобода от една до три години и глоба от две до пет хиляди лева.

В края на миналата седмица социалните мрежи бяха взривени от разпространена снимка, на която се вижда как автомобил влачи вързано с въже куче.