200 фирми от 17 държави се представят на Винария 2012
200 фирми от 17 държави се представят на Винария 2012 / netinfo

Юбилейното 20-то издание на лозаро-винарското изложение „Винария" ще бъде открито в 11.30 часа. По случай юбилея е организиран специален симпозиум и е подредена изложба. Той ще стартира в 14 часа със сесия с участието на създателите на „Винария".

Успоредно с „Винария" се провежда и изложението за храни, напитки, машини и технологии „Фудтех", както и изложението за ресторанти и кафета „Хорека". Посетителите на трите събития ще могат да участват в игра с награди, свързани с винения туризъм. Гостите ще попълват анкетни карти и могат да спечелят двудневен, тридневен и четиридневен винен тур за двама в 4-звезден хотел. Победителите ще бъдат изтеглени в последния ден на изложбата - 18 март.

Във Втора палата ще се организират демонстрации на гурме кухня. Посетителите ще могат да изберат и най-доброто вино на конкурс, който ще се проведе утре.

Тази вечер от 20.00 часа ще стартира церемонията по раздаването на златните ритони и медали на най-добрите вина и ракии. Те бяха оценявани от специализирано жури в конкурс, проведен през февруари. В него участваха общо 315 проби от България, Молдова, Румъния, Словакия и Франция.

Общо 200 фирми от 17 държави ще вземат участие на „Винария 2012". 40 големи винарски изби ще представят продуктите си. Освен тях посетителите могат да се срещнат и с фирми от цялата лозаро-винарска индустрия.

Официалното откриване на „Винария" е в 11:30 часа в палата 11.