2.5 млн.лева за още една зала до Колодрума
2.5 млн.лева за още една зала до Колодрума / Дарик Пловдив/ архив

Община Пловдив ще плати около 2.5 млн. лева за изграждане на зала за загрявка към новопостроената зала „Колодрум“. Това заяви в интервю за Дарик радио кметът на града Иван Тотев. По думите му съоръжението трябва да разполага със съблекални и условия за провеждане на по-малки първенства и състезания в различни спортове. Залата ще бъде на две нива и ще разполага с поне 2 000 седящи места, като ще служи и за VIP зона за обслужване на „Колодрума“, с който ще бъде свързана, чрез топла връзка от западната страна. Новата зала трябва да бъде завършена най-късно до 2018-та година, когато там ще се проведе част от Световното първенство по волейбол.

Отделно в началото на следваща година престои конкурс за име на многофункционалната зала, като целта на местаната администрация е да намери фирма, която да плаща поне по 500 хил.лева. Предстои и допълнително вътрешно оборудване на „Колодрума“ с табло и кошове за баскетболни мачове, мрежа за волейбол, специално покривало за терена, както и отделен допълнителен генератор, който е по изискване на Колоездачната федерация.

Местната администрация планира и да разшири паркинга пред многофункционалната зала, с около 200 места, а отделно ще се обособят още около 300 такива и в околните улици.

 

Очаква се в първите месеци на 2016-та година да заработи и уебсайт на зала „Колодрум“.