173-ма се борят за четири мандата в Смолян
173-ма се борят за четири мандата в Смолян / dariknews.bg

173-ма са кандидатите за депутати от Смолянски многомандатен избирателен район. В районната избирателна комисия се регистрираха 33 партии и коалиции, които ще участват в предстоящите на 12 май избори за 42-ро Народно събрание. От тях 26 партии и 7 коалиции. Художници, артисти, лекари, учители, архитекти, журналисти, адвокати и други са сред желаещите да влязат в управлението на държавата.

Водач на листата на ГЕРБ в Смолян е д-р Даниела Дариткова-Проданова. Тя е магистър по медицина от Санктпетербургския педиатричен институт. Народен представител и председател на Здравната комисия в предишния парламент. Д-р Дариткова е общопрактикуващ лекар в Смолян.

Дора Янкова е водач на листата на БСП в Смолян. Бившият кмет два мандата на Смолян е Областен лидер на БСП и член на ИБ на партията. Янкова е била още народен представител в 38-то Народно събрание , кмет на Момчиловци, бивш председател на НСОРБ в България и на Асоциацията на Родопските общини.

Водач на листата на ДПС за Смолянски 22 МИР е организационният секретар на централното оперативно бюро на партията Мустафа Сали Карадайъ. Учредител на Академичното дружество на ДПС в гр.София и на младежката организация на ДПС, бивш неин председател. От 2002г. до 2010г. е зам.-изпълнителен директор на Агенция за следприватизационен контрол.

Бившият областен управител на Смолян Димитър Палагачев е водач на листата на "България на гражданите". Той е завършил Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Инженер по промишлено и гражданско строителство.В момента е общински съветник в Смолян.

Листата на ДСБ в Смолянско ще оглави главният редактор на смолянския вестник «Отзвуки председател на ДСБ Зарко Маринов. Водач на листата за Смолянски избирателен район на партията на Яне Янев е общинският съветник от Девин Здравко Чепишев.

Гражданската листа Движение "Модерна България" издигна за водач собственикът на смолянската телевизия ФОТОН-К Петър Кадиев.

Стилиян Никифоров Аврамов е водача на листата на партия "Лидер" за област Смолян. Той е роден на 05.12.1973 г. в Монтевидео, Уругвай. Икономист, магистър „Счетоводство и контрол". Административен секретар на ПП „Лидер".

Журналистът във в. "Атака" Димитър Аврамов е водач на листата на партия Атака за Смолянски избирателен район на предстоящите парламентарни избори.