17 екипа отводняваха хотели, клиники и пощи
17 екипа отводняваха хотели, клиники и пощи / netinfo

17 екипа на Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” отводняваха днес над 25 обекта в Пловдивско, съобщи за Дарик говорителят на дирекцията инспектор Георги Кунев. Отводнявани са избените помещения на Териториалната дирекция на НАП на ул. Скопие, Инфекциозна клиника на ВМИ, мазетата на хотел „Лайпциг”, гаража на хотел "SPS", „Акваленд”, приземните етажи на пощите в кв. "Тракия" и гр. Куклен, а също и приземни етажи на къщи в Съедниение, Асеновград, Садово и Отец Кирилово.

В Пловдив най-много сигнали за наводнени мазета са постъпили от частни домове на бул. „Христо Ботев”, чиято канализация поема отпадните води от Коматево, район Южен и част от кв. „Смирненски” към пречиствателната станция на Ягодовско шосе. Напълно отводнени са подлезът на Централна гара, мазетата на Техническия университет и подземните гаражи на бл. 14 в район „Тракия”.

Спаднало е нивото на моста на река Белишка в община Лъки, съобщиха за Дарик от Гражданска защита и водата залива моста около 15-20 см. Автомобил на РЗПАБ помага на колите да преминават през моста. Около 61 л на кв. м дъжд падна в Пловдив, 76,5 л на кв. м е количеството на дъжда в Асеновград. Валежите спряха около обяд.