пожар
пожар / БГНЕС
На 15 сигнала са се отзовали огнеборците в Пазарджишка област за времето от петък до днес, съобщават от пресцентъра на дирекцията на МВР. Пожарите са унищожили имущество, няма жертви и ранени.

Рано сутринта в петък се разразил пожар в къща, намираща се в село Памидово. Тя е собственост на 58-годишна жена от Пазарджик. Към мястото на инцидента били насочени два екипа огнеборци от Пазарджик. Огънят се прехвърлил в долепена до къщата постройка, използвана за навес от 69-годишен човек от Пловдив. Стихията унищожила покривната конструкция и около 50 бали със слама. Изяснява се каква е причината за пожара.

В събота по обяд е получен сигнал за пожар в кухня на къща в областния град. Незабавно мястото било посетено от противопожарен екип и пожарът бил изгасен. Оказало се, че огънят тръгнал от технически неизправен абсорбатор.

Техническа неизправност станала причина и за пожар в лек автомобил „Мерцедес“ в района на АМ „Тракия“. Колата се самозапалила и е изгоряла в района на 84-ти километър. Водачът не е пострадал.

Пазарджишки огнеборци са реагирали на сигнал за дърво, паднало върху паркирана лека кола в Лесичово. Служителите премахнали дървото от „Фолксваген“, на който са нанесени материални щети. За радост няма пострадали хора.

Продължават и сигналите за горящи отпадъци, сухи треви и стърнища.