/ Община Пловдив
На 1 декември - петък в 17:30 часа ще грейнат светлините на коледното дърво пред сградата на Общината на пл. „Стефан Стамболов“.

На същото място малко по-рано от 16:00 часа, концерт ще изнесе Биг Бенд Пловдив с диригент Николай Гешев. Това е първото събитие, което се организира за пловдивчани и гости на града по повод предстоящите Коледно-новогодишни празници, съобщиха от Общината.

Коледните пости - пречистваме душата и тялото

Празничната програма през целия месец декември е наситена с разнообразни събития с участието на всички културни институции в града под тепетата. Светлините на коледното дърво над покрития фонтан в 17:30 часа ще бъдат запалени от кмета Костадин Димитров, който ще отправи и поздрав към своите съграждани.

Негови помощници ще бъдат малчуганите от Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ при ЦПЛР - Общински детски комплекс с диригент Милка Толедова, музикален съпровод Юлия Петрова и 7-годишната Катерина Кънева от Арт Войс Център с музикален педагог - Руми Иванова, която ще изпълни песента „Коледа е тук“.

Макар и само на 7 г. Катерина е носител на Гран При и над 20 златни медала от конкурси по пеене. Участвала е в концерти с Биг Бенд Пловдив както и три концерта с КуКу Бенд. Ще помага и любимия Дядо Коледа, който ще забавлява малчуганите и техните родители и в празничните дни - 24, 25, 26 декември.

На финала в петък небето ще се озари от светлините на празнични фойерверки. Елхата, която е висока 13 метра, с над 4 хиляди зелени клончета, отново ще изглежда внушително. Изработена е от единствения на Балканите производител на елхи, който се намира в Раковски.

Тя тежи около 1 тон, а заедно с украсата - 1.5 тона. Тази година са подменени части от светлинната и декоративната украса на елхата.

Вижте пълната програма на събитията през декември ТУК.