12 номинирани от ГЕРБ за кметове на „Южен“ и „Централен“ ?
12 номинирани от ГЕРБ за кметове на „Южен“ и „Централен“ ? / колаж : Дарик радио Пловдив

Цели 12 номинации са излъчили районните организации на ГЕРБ за кметските постове в „Централен“ и „Южен“, научи Дарик радио.

По неофициална информация 7 човека са били номинирани за кметове в район „Централен“, като най-много гласове е събрал председателят на районната организация Александър Радев. След него са се наредили зам.-председателят на общинския съвет Георги Стаменов и зам.-кметовете на „Централен“ Борислав Стаматов и Тодор Пашов. Сред номинираните са и директорът на ОП „Паркиране и рептариране“ Ненко Калакунов и Деница Чингарова, която е председател на Районната избирателна комисия.

Не по-малко оспорвана е борбата и в район „Южен“. Там са номинирани общо 5 човека, като сегашният кмет Валентин Василев си е дал отвод, въпреки че и той е бил сред предложените. По непотвърдена информация най-много гласове е събрал бизнесменът Ангел Ткачов, следван от зам.-кмета в район „Източен“ Запрян Тодоров и зам.-директорът на МБАЛ „Св. Панталеймон“ д-р Аргир Аргиров.

Очаквано за районите „Северен“, „Тракия“, „Източен“ и „Западен“ е имало само по една номинация, която е за сегашните кметове Ральо Ралев, Костадин Димитров, Николай Чунчуков и Димитър Колев.

Всички номинации ще бъдат изпратени на Изпълнителната комисия на партията, която ще вземе крайното решение, кои да бъдат кандидатите.