Георги Титюков в студиото на Дарик Пловдив
Георги Титюков в студиото на Дарик Пловдив / Петър Тодоров, Дарик Пловдив
По 100 000 лева ще получат волейболният „Марица“ и баскетболният „Академик“  
спорт Пловдив
95897
спорт Пловдив
  • спорт Пловдив
С 1 милион и 200 хиляди лева ще разполага Пловдив за спортни дейности през тази година. Това съобщи в студиото на Дарик зам.-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков.
 
Парите ще се разпределят между 116-те спортни клуба, развиващи дейност на територията на Община Пловдив.
 
По 100 000 лева ще получат ВК „Марица“ и „Академик Бултекс 99“, с които ще бъдат подпомогнати участията им, съответно в Шампионската лига по волейбол, както и в Балканската лига по баскетбол.  
 
369 млн. лв. е бюджетът на Пловдив, следващите три години без заеми

600 000 лева
са заложени за проектирането на стадион „Пловдив“.  Целта е да стане ясна окончателната сума, която ще е нужна за ремонт на съоръжението, за да се търси след това нейното обезпечаване, каза още Титюков.
 
Процедурите по отдаването на концесия на футболен клуб „Локомотив“ на самия стадион, както и на 47 дка в район „Тракия“ за изграждането на тренировъчна база, са в ход, а очакванията на градската администрация са тази година те да стартират.
 
Надежда има и за стадиона на футболен клуб Ботев“, чието довършване може да стартира през 2018-та година,  коментира зам. -кметът.
 
За разширението на съществуващия басейн „Младост“ ще се търси алтернативно финансиране, а същинското изграждане на втория гребен канал може да започне през тази пролет.
 
Цялото интервю с Георги Титюков чуйте в звуковия файл.