проф. Кольо Динков
проф. Кольо Динков / netinfo

735 млади специалисти, завършили успешно Университета по хранителни технологии, получиха дипломите си на тържествена церемония във висшето учебно заведение днес. Дъждовното време не успя да скрие усмивките на младите хора, техните родители и преподаватели. 

11 са пълните отличници във Випуск 2017, 116 са студентите, дипломирали се с отличен успех. 527 са бакалаврите и 208 магистрите, които излизат днес като завършени кадри от университета с традиции, който догодина ще отбележи 65 години от своето създаване.  

„През тези години история на Университета са се дипломирали хиляди млади специалисти, които са поели уверено професионалния си път“, посочи в словото си ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков. По думите му това са кадри, готови да отговорят на предизвикателствата, породени от промените в нашето общество, кадри, притежаващи компетентност, мениджърска култура и комуникативни умения. 

Бъдете здрави, с висок и силен дух и самостоятелност на личността, освободени от догми и предразсъдъци, с висок морал и професионални идеали. Не спирайте да търсите, не преставайте да вярвате и не забравяйте, че “Бъдещето принадлежи на тези, които вярват в своите мечти!”, обърна се към младите хора ректорът проф. Кольо Динков.