112 гаража в „Южен“ ползвани „безвъзмездно“, вдигат ги
112 гаража в „Южен“ ползвани „безвъзмездно“, вдигат ги / Искра Койчева/ Дарик Пловдив
112 гаража в „Южен“ ползвани „безвъзмездно“, вдигат ги
85808
112 гаража в „Южен“ ползвани „безвъзмездно“, вдигат ги
  • 112 гаража в „Южен“ ползвани „безвъзмездно“, вдигат ги

112 гаража в „Южен“ са незаконни. Това съобщи кметът на района Борислав Инчев по време на днешната акция, с която стартира мащабното премахване на поставените без одобрена схема метални съоръжения.

„Половината от тях са с изтекли и неподновени разрешителни от поне година и половина, а останалите са поставени от собствениците им буквално без никакви документи и досега не са заплащали месечната такса от 29 лева, която всички останали изрядни платци дължат“, обясни Инчев.

112 гаража в Южен ползвани безвъзмездно, вдигат ги
netinfo

Част от металните съоръжения, които днес бяха вдигнати се намират в зад блок на бул. „Никола Вапцаров“. Ползващите ги досега „безвъзмездно“ жители на района бързаха да ги опразнят.

Освен гаражите, беше премахнат и павилион на ул. "Кичево“, също поставен без никаква одобрена схема.

Металните съоръжения ще бъдат съхранявани на склад от районната администрация в рамките на една година. Ако собствениците им решат, могат да подадат нужните документи в Община „Южен“ и отново да ползват гаражните клетки, допълни Борислав Инчев.

Заради политиката на Община Пловдив до 2019-та година всички гаражи в града да бъдат премахнати, в "Южен" повече няма да се издават нови схеми за разполагане на съоръженията, категоричен е той.