ловна пушка
ловна пушка / Дарик архив
Има вероятност Венислав от Стрелча да се е самоубил
94542
Има вероятност Венислав от Стрелча да се е самоубил
  • Има вероятност Венислав от Стрелча да се е самоубил
Момче на 11 г. е намерено снощи мъртво и с огнестрелна рана в главата, съобщиха от полицията. Детето е било в дома си в град Стрелча. Фаталният изстрел е от ловната пушка на баща му – ИЖ 12-ти калибър.

Нелепият инцидент е станал около 17:10 часа в понеделник. Първи изстрела чул чичото на момчето, но майката първа се натъкнала на зловещата гледка и като влязла в семейната спалня припаднала. Семейството има още едно дете.

къщата на семейство Байкови в Стрелча
къщата на семейство Байкови в Стрелча netinfo

Пушката била съхранявана в заключена каса, както изискват правилата. 11-годишният Венислав обаче проявявал любопитство към оръжието и явно е успял да се добере до ключа.

В дома на семейство Байкови са открити 3 каси, в които се съхраняват оръжия и боеприпаси на бащата, чичото и дядото на момчето, които са ловци. В касата на бащата полицията е установила и наличието на 19 патрона 16-ти калибър, за които мъжът не е имал разрешително за притежанието им. Срещу него е заведено производство за незаконно притежание на боеприпаси.

къщата на семейство Байкови в Стрелча
къщата на семейство Байкови в Стрелча netinfo

Снети са показания на свидетели, разпитите продължават. Ще бъдат направени съдебно-медицинска, балистична и други експертизи, от които се очаква да дадат яснота как се е случило смъртоносното прострелване. Ще бъде направен и следствен експеримент, възстановяващ действията на момчето.

От прокуратурата уточниха, че се работи по версия за самопрострелване. Не се изключва възможността и за самоубийство, за това полицаите ще разпитат и приятелите на момчето, като ще прегледат и контактите на Венислав в социалните мрежи.

Майката на загиналото момче е служителка в едно от общинските предприятия в Стрелча. Бащата работи в частна фирма, както и дядото. Семейството е с добро име. Хората в града са потресени от случилото се.

По случая е образувано досъдебно производство, а разследването се води под наблюдението на Районна прокуратура-Панагюрище.