Дарик
Дарик / Деян Герговски
11-годишно момче е в болница след падане от АТВ, съобщиха от полицията. Около 21.15 часа в понеделник в районното управление в Хисаря постъпила информация за произшествието, станало на ул. “Априлци” в града. Според първоначалните данни, неправоспособният тийнейджър загубил контрол и паднал от превозното средство, което нямало регистрация. Пострадалият е оставен под лекарско наблюдение с контузни рани по главата и тялото. Работата по случая продължават служители от районното управление.

Верижна катастрофа с четири автомобила възникна вчера на околовръстния път на Пловдив, край разклон за село Марково. Сигналът е подаден в 18.00 часа. На място пътни полицаи установили, че поради неспазена дистанция лек автомобил “Опел” с 41-годишен водач ударил отзад лек автомобил “Фолксваген”, който се блъснал в друга кола от същата марка, а тя – в товарен автомобил “Мерцедес”. Медицинска помощ е оказана на 43-годишнен мъж, управлявал втория “Фолксваген”. Шофьорите на четирите автомобила са тествани с дрегер за алкохол, резултатите са отрицателни. Произшествието е отработено по административен ред.

Служители на Шесто районно управление издирват водач на лек автомобил, предизвикал катастрофа с материални щети и напуснал местопроизшествието. Към 2.40 часа вчера постъпило съобщение, че на бул. “Цариградско шосе” в Пловдив два паркирани “Фолксваген”-а били блъснати от движещ се на заден ход лек автомобил “Форд” без регистрационни табели, чийто шофьор избягал. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Работата по случая продължава.