Купа България
Купа България / БФБ
Домакин на 65-тото издание на баскетболния турнир за Купaта на България от четвъртък до неделя е пловдивската зала „Колодрума“
1000 лв. ще получи ентусиаст, който успее да отбележи кош от центъра в почивката на финалния мач на 65-тото издание на баскетболния турнир за Купaта на България. Домакин на финалната осмица е пловдивската зала „Колодрума“. Четвъртфиналите на турнира са  в четвъртък и петък - 16 и 17 февруари, на 18.02. ще се играят полуфиналите, а финалите за отличията са в неделя - 19 февруари.

Доживяхме Пловдив да е домакин отново на финалите на турнира за Купата на България“, коментира заместник кметът на Пловдив Георги Титюков. „Ще имаме възможност да проверим качествата на новата зала“, добави и Областният управител Здравко Димитров. „Турнирът за Купа България е най-интересното състезание. Винаги има възможност за изненади заради формата. Надявам се феновете да напълнят залата и турнирът да се превърне в празник за тях. Нека най-силният да победи“, каза и вицепрезидентът на Българската федерация по баскетбол Иван Ценов.

областният управител Здравко Димитров, зам.-кметът Георги Титюков и вицепрезидентът на БФБ Иван Ценов
БФБ

В присъствието на представители на клубовете бе изтеглен и жребият. В първия четвъртфинал ще се срещнат тимовете на Берое и Черно море Тича, които ще открият турнира на 16 февруари, 17:15 ч. Вторият мач за деня ще противопостави домакина Академик Бултекс 99 и Спартак Плевен. На 17 февруари двата четвъртфинала са Лукойл Академик – Ямбол и Рилски спортист – Балкан.
В полуфиналите ще се срещнат победителят от мача Академик Бултекс 99 – Спартак Плевен срещу победителя от среща Берое – Черно море Тича. В другия полуфинал ще играят победителят от двойката Лукойл Академик – Ямбол и спечелилият мача Рилски спортист – Балкан.

Домакините и организаторите са подготвили много изненади и игри с публиката. За настроението в залата ще се грижат DJ Виктор Анчев и рапърът Гетомен. За шоуто ще допринесат и акробатичните забивки на Spacedunkers. Щастливци ще могат да си тръгнат и с подписани потници на две от най-успелите имена в баскетбола ни – Александър Везенков от Барселона и Йордан Минчев от Фенербахче. За награди има и кецове, топки. Всички деца, които успеят да съберат автографите на играчите от всички отбори пък ще получат за награда топка. Всеки ден някой ще има възможност да спечели два билета за шоуто на Харлем Глоубтротърс в столичната зала „Арена Армеец“ на 4 юни. Сред наградите има и велосипед и вечеря за двама.

трофеят за Купа България
netinfo

Купа уникат ще получи победителят в турнира. Бронзовото бижу, изработено в Професионална гимназия „Велизар Пеев“ в Своге, тежи 14 кг.