10 арестувани след погром на клуб на Локото
10 арестувани след погром на клуб на Локото / netinfo

Десет футболни фенове са задържани снощи след погром на кафене “Обичайните заподозрени” в района на гръцкото консулство, съобщи пред Дарик директорът на Областната дирекция на полицията комисар Ангел Рангелов.

Заведението, известно като клуб на железничарите, е било нападнато около 21,30 ч снощи от двайсетина привърженици на ПФК “Ботев”, които са започнали да къртят предпазните метални решетки и дограмата. Групата е хвърляла в кафенето камъни и летви. Инцидентът е станал след вчерашната победа на “Локомотив” над “Литекс”.

Сигналът е подаден от дежурния жандармерист пред Консулството на Гърция, а на място са пристигнали екипи на Второ РПУ, специализираното охранително звено и СОТ. В района са задържани деветима от нападателите, по-късно е арестуван още един, каза началникът на “Опазване на обществения ред и превенция” комисар Тодор Гребенаров. Той обясни, че е нанесен побой на бармана и 4-5 клиенти, които са били в заведението, но травмите им не са тежки. Единият обаче е откаран в болница. Изпочупено е оборудването на заведението.

По случая е образувано досъдебно производство за едро хулиганство по чл.325 от НК, добави комисар Гребенаров. Материалите са докладвани пред дежурния прокурор. Издирват се и останалите участници в сбиването