Зимата се превръща в сезон на комфорта с камините Diplomat
Зимата се превръща в сезон на комфорта с камините Diplomat / diplomat.bg

С невероятния избор от над 60 различни модели, за всеки вкус и създадени от български производител, камините Diplomat носят повече топлина и уют в дома, както и по-малки сметки през зимата. С коефициент на полезно действие, над 70 % - нисък разход за отопление, съгласно евронормите. Осигуряват отопление на цялото жилище с малко средства, чрез отворените системи или системите под налягане.

Благодарение на регулирането на първичния и вторичен поток се постига пълно изгаряне на твърдото гориво, което разбира се е едно голямо предимство.
Всички модели са с керамично стъкло, устойчиво на високи температури, което е и гаранция за неговия по-дълъг живот. С изключително изчистените си и модерни форми успешно допълват стила на интериора в нашия дом.
Камините Diplomat могат да бъдат облицовани с естествен глиц пясъчник и допълнени с полици от полиран мрамор, което ще направи Вашия интериор още по-уютен и по-завършен.

Камините с водна риза имат много висок коефициент на полезно действие - при ограничен разход на дърва дава голяма мощност при отопление. Топилната при тях се отдава както от самата камина, така и от водата в инсталацията, която отоплява останалите помещения посредством радиатори.
С обикновена камина може да отоплявате от една до две стаи в дома си. Камините с водна риза дават възможност да организирате отопление, включително и на водата в специален бойлер със серпентина, за малка еднофамилна къща.
С мощността на котлите, която е доста висока, спокойно може да се отоплява цяла къща.

Този сезон марката разширява портфолиото си с още нови алтернативни възможности за отопление:
Отопление на пелети със сухите или с водна риза пелетни камини Дипломат Сизоматик, които имат изключителон висок КПД, над 85 %. С едно зареждане могат да греят от 24 до 120 часа. Лесни за зареждане и поддръжка. По време на горенето стделят нищожно количество сажди, управляват се автоматично и имат автоматично електронно запалване. Консумацията им на ток е от 8 до 12 W на час. Консумацията на пелети, в зависимост от мощността на камината, е от 0,32 кг/час до 0,82 кг/час при номиналан мощност 24 kW. Пелетите са практично и екологично решение за гориво, защото имат два пъти повече енергийно съдържание от дървата, неутрални са по отношение на въглеродния диоксид, при горене не отделят черен дим и отделят много малко пепел и сажди.

Котлите на твърдо гориво и пелети Diplomat работят еднакво добре с въглища, дърва и пелети - въпрос на избор от страна на килента. Високоефективни при горене и отопление, те са чудесно решение за целия дом. Предлагат се както чугунения котел, така и пелетната горелка и бункерът за пелети.

Качество на Живот с камини Diplomat!
В магазините, където мислят за Вас и на www.diplomat.bg!