Живот зад решетките
Живот зад решетките / netinfo

Фотоизложба, представяща живота на лишените от свобода в Софийски централен затвор, ще бъде открита на 10 септември в Плевен. Това съобщи за Дарик Елена Иванова, председател на Сдружение “Развитие на личността и човешките общности” в града.

Авторите на изложбата са четиримата фотографи Георги Георгиев, Венета Захариева, Арслан Ахмедов и Явор Василев. Наименованието на нетрадиционната изложба е “Четвъртъкът на маргиналите”, тя ще бъде представена в художествената галерия “Илия Бешков”от 17.00 часа. Фотоизложбата е част от проект на Фонд за превенция на престъпността – ИГА Пазарджик, на плевенска територия тя се представя с помощта на Сдружение “Развитие на личността и човешките общности”.

Реализацията е с финансовата помощ на програма МАТРА КАП на посолството на Кралство Холандия и със съдействие на Централния софийски затвор. Основната цел на инициативата е да се повиши информираността и чувствителността на хората по отношение на живота на затворниците и приемането им обратно в обществото. Подробности за инициативата чуйте в звуковия файл от Елена Иванова....